Läslogg | ”Den nionde graven” av Stefan Ahnhem

Det var så mörkt att han nästan inte kunde se. Dessutom krängde fångtransporten så kraftigt på sin väg genom den otillgängliga terrängen, att bokstäverna han försökte forma var nästintill omöjliga att läsa. Men det kunde inte hjälpas. Det här var hans sista chans att hinna skriva ner allt innan blodpölen under honom växt sig alltför stor. Berättelsen om förälskelsen som fick honom att lämna allt och kasta sig ut i det okända. Om hur han sköts och tillfångatogs av sina egna och nu var på väg mot en så gott som säker död. (första stycket)

Om boken: Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den den_nionde_gravenbakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum.

Det är ett halvår innan händelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan håller både Stockholm och Köpenhamn i ett järngrepp när Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt är fallet fortfarande Säpos ansvar, men de liksom Fabian och hans höggravida kollega Malin Rehnberg famlar i blindo. Snart visar det sig att inget är som det tycks vara och att mäktiga intressen verkar för att sanningen inte ska komma fram.

Samtidigt hittas hustrun till en dansk tv-profil brutalt mördad i hemmet i Köpenhamn. Dunja Hougaard leder utredningen som för henne över sundet till Sverige.

Den nionde graven är en intrikat konstruerad thriller där Stefan Ahnhem berättar vad som drev Fabian Risk att lämna Stockholm och flytta tillbaka till Helsingborg. Fabian och Dunja korsar som främlingar varandras spår i ett vinterkallt Skandinavien och dras allt djupare in i konspirationen som visar sig vara värre än vad de någonsin kunnat föreställa sig.

Betyg: 4.5 av 5
Mitt betygssystem


Den nionde graven

Serie: Fabian Risk #2
Författare:
 Stefan Ahnhem
Förlag: Bokförlaget Forum
ISBN: 978-91-7503-538-3
Antal sidor: 567
Recensionsexemplar: JA

Köp hos din lokala bokhandel
eller
AdlibrisBokus


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s