Recension | ”Skendöda” av Louise Boije af Gennäs

Jag stod ensam i den mörka tunneln. På långt håll såg jag ett svag ljus och jag förstod att där framme någonstans fanns den enda vägen ut. Över mig välvde sig de graffitimålade väggarna. Jag visste att det var omöjligt, men det kändes som om de kom närmare för varje sekund som gick. (första stycket)

Om boken: Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.

Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?

Mina reflektioner: Återigen har Louise Boije af Gennäs lyckats fånga mig med en spännande och otroligt fascinerande berättelse. Jag älskade verkligen ”Blodlokan”, och Skendoda”Skendöda” är inget undantag! Vi får åter följa Sara när hon försöker samla ihop sitt liv strax efter händelserna i ”Blodlokan”. Hon får ett jobb som konsult i finansbranschen och försöker gå vidare. Men snart händer återigen konstiga saker i hennes omgivning, och hon märker till slut att hon inte kan lita på någon, och som läsare känner jag precis samma sak. Jag tvivlar på alla, och det gör mig nervös, på ett bra sätt. Det blir väldigt fängslande läsning!

Precis som i ”Blodlokan” varvas Saras story med utdrag ur artiklar som behandlar svenska skandaler och ouppklarade brottsfall och det är det som är så oerhört fascinerande och intressant! Vissa av de här händelserna kommer jag själv ihåg brottstycken av ifrån nyhetsbevakningen, och det är ett intressant grepp att väva in dem i bokens händelser. Det är också en tydlig indikation på att verkligheten alltid överträffar dikten! Boken är också ett nedslag i samtiden, händelser som t ex skandalen i Svenska Akademien berörs och gör att den får en nästan dokumentär känsla. Att den dessutom är välskriven och har ett högt tempo gör bara att jag gillar den ännu mer.

I maj 2019 kommer den sista och avslutande delen i trilogin och jag längtar! Kommer Sara få några svar och vad betyder alla dessa ouppklarade affärer?

Betyg: 4 av 5
Mitt betygssystem

Stort tack Bookmark Förlag för recensionsexemplaret!


Skendöda

Författare: Louise Boije af Gennäs
Serie: Motståndstrilogin #2
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-88545-74-9
Antal sidor: 469
Recensionsexemplar: JA

Köp hos din lokala bokhandel
eller
AdlibrisBokus


2 reaktioner på ”Recension | ”Skendöda” av Louise Boije af Gennäs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s